Blekerswegje Zwolle

De 8 grachtenwoningen en 6 appartementen zijn gelegen op een inbreidingslocatie in de binnenstad van Zwolle met uitzicht op de stadsgracht. Ontwerp De woningen zijn ontworpen als een moderne variant op de grachtenwoningen, met een hoge mate van individualiteit en een schaal en maat die past in de historische binnenstad van Zwolle.

De panden zijn allen gelegen op een gemeenschappelijke parkeerkelder die rechtsreeks toegankelijk is vanuit de woning. De woningen zijn zo ontworpen dat een woon-werk combinatie mogelijk is, met werken op de begane grond. De woningen hebben allen een dwarsgeplaatste middentrap die het huis ruimtelijk indeelt in een voor- en achterhuis die doorloopt tot in de dakopbouw.

Elke woning heeft een geheel eigen karakter door de verschillende gevelindeling per woning gecombineerd met een eigen materialsering. Ook de dakopbouw is telkens weer anders, waardoor elke woning zijn eigen karakter krijgt. De totale uitstraling van het ontwerp is zo gemaakt dat het zich naadloos voegt in het beeld van de binnenstad zowel qua ritme en schaal als wel kleurgebruik.

Opdrachtgever Ter Steege Vastgoed Rijssen

Bouwkundig Aannemer Ter Steege, Rijssen

Architect Thiedo Sijtsma (in periode bij BDG architecten ingenieurs) 

Woningen