Oranjeschool te Kampen

IRIS is een klein schooltje voor de onderbouw als dislocatie van de Willem van Oranjeschool te Kampen. Het bestaat uit een vijftal klaslokalen en een speellokaal, deze liggen allen rondom een centrale middenruimte.
De ruimtes hebben een directe relatie met de centrale hal. Door de `overmaat` van de hal kan deze meervoudig, multifunctioneel gebruikt worden en als verlengstuk van de klaslokalen gezien worden. Tussen de lokalen zijn de bergingen en sanitaire ruimtes.

De uitstraling van de school sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen. Alle lokalen hebben een eigen kleur gekregen en daardoor ook een eigen identiteit. Hierdoor heeft de school een kleinschalige, vrolijke en dynamische uitstraling gekregen.
Door de centrale hal hoger uit te voeren dan de lokalen, d.m.v. een opgetild dak met rondom ramen, is de centrale hal een mooie lichte ruimte geworden. Bovendien is hierdoor de mogelijkheid gecreëerd tot optimale ventilatie. Door de ruime overstekken voorkom je teveel 
zon-instraling (warmte) . Het verhoogde dak loopt door in een grote luifel die de entree accentueert. Door zijn open structuur voorkomt het hangplekken en geeft het een mooi licht-schaduw spel in de gang en op de gevel.

Opdrachtgever
IRIS Kampen

Architect
Thiedo Sijtsma
(in periode bij BDG architecten ingenieurs)

 

UtiliteitOpenbaarKantoren