Patiowoningen Heino

De patio woningen bestaan uit twee gedeelten.  Tweelaagse patiowoningen als gezinswoningen met daarnaast de eenlaagse patiowoningen waarin zorgwoningen gesitueerd zijn rondom een besloten binnentuin.

De zorgpatiowoningen hebben elk een eigen privépatio en zijn daarnaast zo gesitueerd dat er een gemeenschappelijke besloten binnentuin ontstaat met een gezamenlijk terras. De zusterwoning is centraal gelegen in deze gemeenschappelijke binnentuin. Hierdoor kan flexibel zorg op maat verleend worden.

De patiowoningen hebben een warme bruinrode steen met eenvoeg in de kleur van de steen. Gecombineerd met western red cedar gevelbekleding onstaat er een levendige gevel met eenwarme uitstraling. De gevels zijn onderling verspringend ten opzichte van de
rooilijn geplaatst, waardoor ook de plasticiteit van de gevelsvergroot wordt. Door het draaien en spiegelen van de woningen en de entree’s op de hoeken te leggen, wordt de doorgaans introverte uitstraling van patiowoningen juist open van karakter.
De gevels rondom de binnenpatio´s zijn voorzien van grote verdiepingshoge aluminium schuifpuien zodat de relatie binnen-buiten optimaal is.

Projectarchitect:
Thiedo Sijtsma
(in periode bij BDG architecten ingenieurs)
 

WoningenZorg