Woningen en zorgappartementen, Harderwijk

Het plan aan de Alberdingk Thijmlaan  bestaat uit woningen en zorgappartementen, elk afzonderlijk afgestemd op de specifieke randvoorwaarden van de plek en aansluitend op de directe omgeving, door afstemming in schaal, maat en woningtypologie.

De rijwoningen vormen samen met de zorgappartementen een wat stedelijke wand aan de Verkeersweg. Het zorgcomplex van 18 min of meer zelfstandige appartementen gecombineerd met gemeenschappelijke woonkamers en ondersteundende zorg, vormen een hoogte accent aan de kruising Verkeersweg - Alberdingk Thijmlaan. De woningen hebben een verspringende voorgevelrooilijn die wordt geaccentueerd door kleuraccenten, een combinatie van een warme bruinrode steen met daarnaast fris wit keimwerk. Door toepassing van een hoge glazen entreepartij met L-vormige luifel wordt de individualiteit van de verschillende woningen versterkt.

Aan de H. Swartstraat en de PC Boutenslaan is gekozen voor 2-onder-1 kappers gecombineerd met vrijstaande woningen op de “hoeken”. De 2-onder-1 kappers hebben een overstekende langskap aansluitend op de tegenoverliggende woningen. De vrijstaande woningen op hoeken hebben een kruiskap en zijn daardoor tweezijdig georiënteerd. Ook hier is de combinatie van een bruinrode steen en keimwerk doorgetrokken als bindend element met de overige woningen

WoningenZorg